De goede en slechte koolhydraten

De goede en slechte koolhydraten

Voorschoten,

Steeds meer Nederlanders ontdekken dat overgewicht mede wordt veroorzaakt doordat zij teveel koolhydraten tot zich nemen.
Er zijn echter 2 soorten koolhydraten, de goede hebben een lage glycemische index waarde, de slechte hebben echter een hoge waarde en zorgen er voor dat glucosespiegel in het bloed steeds omhoog gaat na het eten van dat voedingsmiddel. Slechte koolhydraten zijn alle koolhydraten die boven de GI van 50 komen, en goede koolhydraten zijn deze die daaronder zitten.

Heeft u overgewicht dan is het zeker verstanding te kijken naar producten met een lage glycemische waarde.
Slechte koolhydraten
Slechte koolhydraten zijn de koolhydraten die een sterke stijging van de glucose veroorzaken (hyperglycemie) Hieronder vallen o.a.: alle geraffineerde meelsoorten, suiker, honing, chocola, maple sirup, sommige zoetstoffen, dextrose, maïs, gekookte wortelen, rode bieten, aardappelen, koolraap

Goede koolhydraten
Goede koolhydraten worden niet zo sterk door het lichaam geabsorbeerd en hebben daardoor een zwakke stijging van de glycemie tot gevolg. Goede koolhydraten zijn o.a.: volkorenbrood, roggebrood, zuivelproducten, fructose (vruchtensuiker), appels, sinaasappels, aardbeien, noten, olijven, peulvruchten (geen tuinbonen), paddenstoelen.. etc..

Spaar nu voor gratis verhoog producten of korting op al uw aankopen met uw klantenpas.

Bekijk de voordelen