Altijd iets bijzonders

Lees hieronder meer over Verhoog, zijn historie en alles wat Verhoog tot meesterbakker tilt.

Vers gemaakt voor u

Grootvader Verhoog opende al in 1924 zijn bakkerij en winkel aan de Treubstraat te Voorschoten. En dat was tegelijkertijd het begin van ons uiterst succesvol familiebedrijf. Zijn zoon Aad Verhoog, die plannen had het bedrijf later over te nemen, opende in 1960 een eigen bakkerswinkel aan de Van Beethovenlaan. En zijn andere zoon begon een bakkerswinkel in Voorschoten. Beide zoons verkochten met veel plezier het brood dat vader bakte. Zo veranderde de naam van de bakkerij in “Verhoogs Bakkerijen”. Om het hoofd te bieden aan de stevige concurrentie (er waren maar liefst 15 bakkers in Voorschoten in die tijd) werd als extra service het brood per bakfiets thuis bezorgd.

Verhoog's bakkerij

Wegens de voortdurende mindere toegevoegde waarde van het gilde is besloten om uit dit gilde te stappen om vervolgens weer de naam Verhoog’s bakkerij te gaan voeren in 2018, zoals wij ooit begonnen.

Drie generaties verder

Inmiddels heeft kleinzoon Christiaan Verhoog de leiding weer van zijn vader Aad overgenomen en is het bedrijf uitgebreid met 2 winkels. In 1994 is de winkel in de Van Hoytemastraat in Den Haag erbij gekomen en in 2001 opende de winkel op het Bevrijdingsplein in Leiden. Omdat de bakkerij te klein werd voor de steeds groeiende productie is deze in 1994 grondig verbouwd en uitgebreid. Hij behoort nu tot één van de meest moderne bakkerijen van Nederland. Maar liefst 90% van alle producten in onze winkels wordt in eigen bakkerij vervaardigd.

In 2013 kwam de laatste winkel erbij aan de Luifelbaan te Wassenaar.

Producten

Dat de producten van Verhoog in de smaak vallen blijkt wel uit de vele verzoeken van collega bakkerijen waarvoor producten als gevulde koeken, saucijzenbroodjes, oliebollen, appelbeignets e.d. worden geproduceerd. Daarbij worden er ook producten met de eigen receptuur van collega’s op uiterst efficiënte wijze voor hen bereid.

Verhoog's feitjes

Door Christiaan

Na 100 jaar ervaring wordt er nog steeds met veel passie gewerkt bij Verhoog. In de loop der jaren is ons assortiment enorm uitgebreid en zijn er steeds opnieuw nieuwe heerlijke broden, gebak en taarten in de winkels te vinden. Het personeelsbestand is flink uitgebreid en er zijn inmiddels meer dan 40 vakkundige personeelsleden (waar hoge eisen aan worden gesteld) dagelijks van heel vroeg tot laat in de weer om u iedere dag weer aan eerlijk, heerlijk en vers brood en banket te helpen.

1924 Sinds
5 Vestigingen
40 Medewerkers
511 Producten

Wist u dat?

Alles wat u moet weten over Bakkerij Verhoog brood.

Wist u dat onze broodproducten regelmatig worden gecontroleerd?

Het Nederlands Bakkerij Centrum beoordeelt regelmatig de kwaliteit van onze broodproducten.

Wist u dat een slap stokbroodje ‘opgepiept’ kan worden?

Ververs stokbrood met een slappe korst door het ca. 4 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven te leggen.

Wist u dat ongesneden brood langer vers blijft dan gesneden?

Dat niet alleen, ongesneden brood is ook beter in te vriezen. Hoewel dat laatste weer minder handig is als u iedere dag een paar boterhammen uit de vriezer wilt halen.

Wist u dat bij soep brood hoort?

Brood breekt het ‘vet’. Bovendien is het prettig voor de mond ter afwisseling van de vloeibare soep een stevige hap brood te nemen.

Wist u dat het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren?

Brood droogt uit in de koelkast. Als u brood lang goed wilt houden, kunt u het beter in het vriesvak bewaren.

Wist u dat dagelijks brood eten gezond is?

Kinderen tot 4 jaar: 1 – 3 boterhammen per dag; Tussen 4 – 12 jaar : 3 – 5 boterhammen per dag; Jongeren van 13 – 21 jaar: 5 – 8 boterhammen per dag; Volwassenen: 5 – 7 boterhammen per dag.

Wist u dat vochtig en compact brood langer vers blijft?

Hoe vochtiger de broodsoort, hoe langer het bewaard kan worden. Roggebrood blijft dus langer vers dan een baquette.

Wist u dat brood de belangrijkste leverancier van de nodige voedingsstoffen is?

Brood blijkt van alle voedingsmiddelen de belangrijkste leverancier van koolhydraten (zetmeel) voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium en jodium.

Wist u dat brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten?

Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen. Zorg er tevens voor dat het brood niet opgewarmd word.

Spaar nu voor gratis verhoog producten of korting op al uw aankopen met uw klantenpas.

Bekijk de voordelen